Za otvaranje ovog dela potreban vam je Flash player. Preuzmite ga ovde.

Vrhunski beli cement u pakovanjima od 5kg! Credicom International 011/329-24-29
Vesti iz gradjevinarstva
Reklame
Za otvaranje ovog dela potreban vam je Flash player. Preuzmite ga ovde.


 
GIZ TRAžI KOMPANIJE ZA PROJEKTE ENERGETSKE EFIKASNOSTI - PRIJEM PONUDA DO 27. JULA
www.ekapija.com :: 20. 07. 2017

GIZ u Bosni i Hercegovini planira provesti provođenje postupka odabira najpovoljnijeg ponuđača za potrebe projekta Poticanje energetske efikasnosti u BiH, prenosi BiznisInfo.

Zadatak se odnosi na procjenu potencijala za primjenu visoko efikasne kogeneracije i efikasnog daljinskog grijanja i hlađenja.

Pismo izražavanja interesa treba da sadrži sljedeće elemetne: profil firme, broj upolenika, bilans firme od prošle godine, rješenje o registraciji firme, listu klijenata, imena i kratke biografije ključnog osoblja i angažovanih saradnika koji bi bili angažovani na navedenom poslu.

Za dobivanje opisa projektnog zadatka možete se obratiti na mejl adresu GIZ-Bosnien-Herzegowina@giz.de.

Odabrane firme će nakon evaluacije prispjelih pisama izražavanja interesa biti kontaktirane i pozvane da učestvuju u postupku.

Pismo izražavanja interesa treba dostaviti do 27. jula 2017. godine.

 
BOLJA ZAšTITA KORISNIKA USLUGA BH TELECOMA - POTPISAN UGOVOR SA LANACOM ZA PRIMJENU NAJNOVIJIH ANTIVIRUSNA RJEšENJA
www.ekapija.com :: 20. 07. 2017

BH Telecom i Lanaco, potpisali su Ugovor o poslovno–tehničkoj saradnji za antivirusna rješenja i internet zaštitu korisnika BH Telecoma baziranom na proizvodima kompanije Kaspersky LAB, prenose Nezavisne.

Ova saradnja poboljšaće sigurnost korisnika BH Telecoma i donijeti im različite pakete usluga po pristupačnim cijenama koje su namijenjene privatnim korisnicima usluga BH Telecoma.

Izvršni direktor za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma Tarik Čaršimamović, ovim povodom je izjavio da će BH Telecom predstaviti novi set proizvoda kojima će u saradnji sa partnerom Lanacom, omogućiti svojim privatnim korisnicima najnovija rješenja u oblasti antivirusne online zaštite renomiranog brenda Kaspersky LAB-a, počev od 1. avgusta 2017.

- Projekt antivirusne online zaštite koji razvijamo s partnerima u BiH je dio palete projekata na kojima BH Telecom intenzivno radi u cilju unapređenja cjelokupnog seta usluga i servisa za svoje korisnike na svom strateškom putu održanja i jačanja liderske pozicije BH Telecoma na telekomunikacijskom tržištu. U cilju ponude raznovrsnosti za naše krajnje korisnike, BH Telecom ima intenciju već naredne sedmice potpisati ugovor i sa kompanijom Zemana koja nudi paletu svojih produkata iz oblasti online zaštite. Cilj nam je našim vjernim korisnicima pružiti, pored interneta i usluga na internetu, dodatno i zaštitu za sigurno korištenje navedenih servisa. Istodobno, ne želimo se ograničiti na samo jedan brend, već našim korisnicima ponuditi višestruk izbor, u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima - dodao je Čaršimamović.

Generalni menadžer kompanije Lanaco Nebojša Ninić je izrazio zadovoljstvo što će korisnici BH Telecoma biti u mogućnosti povećati svoju bezbjednost na internetu. Ovom prilikom Ninić je istakao i značaj zajedničkog partnerstva koje će donijeti mnoge pogodnosti korisnicima BH Telecoma.


 
POČELA GRADNJA DESIGNER OUTLETA CROATIA KOD ZAGREBA - VRIJEDNOST INVESTICIJE 88 MIL EUR
www.ekapija.com :: 20. 07. 2017

(Polaganje kamena temeljca) Gradnja Designer Outleta Croatia kod Zagreba počela je u četvrtak, 20. jula 2017. godine. Otvaranje najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, koji se gradi u blizini robne kuće IKEA Zagreb, planira se na proljeće 2018. godine.
U dvije faze gradnje i prateće sadržaje biće uloženo ukupno 88 mil EUR.
Nakon prve faze koja će biti završena tokom proljeća sljedeće godine, najveći outlet kompleks u Hrvatskoj prostiraće se na od 15.000 m2 sa oko 90 prodavnica. Nakon druge faze projekta, kompleks će se protezati na 25.000 m2 i imaće oko 150 prodavnica, među kojima će veliki dio činiti modni brendovi.
Uz robnu kuću IKEA Zagreb, Designer Outlet Croatia posjetiocima će obezbijediti i prateće sadržaje, među kojima su lanci brze hrane, igraonice za djecu i benzinska pumpa, koji će biti dostupni već 2018. godine, dok će hipermarket i maloprodajni park i DIY zona biti otvoreni nakon druge faze gradnje.
Investicija u Designer Outlet Croatia zajednički je poduhvat kompanije IKEA Centres i švajcarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već sarađuju u realizaciji Designer Outlet Algarve u Portugaliji. Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljaće konsultantska kompanija ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski menadžer dizajnerskih outleta.
Designer Outlet Croatia biće jedan od prvih maloprodajnih objekata u Hrvatskoj sa međunarodnim sertifikatom za zelenu gradnju BREEAM. Naime, projekat će uključiti brojne elemente održivosti, među kojima su korišćenje geotermalne energije, LED rasvjeta, solarni paneli na krovu, prikupljanje kišnice i njeno ponovno korišćenje za navodnjavanje i ispiranje površina, kao i punionicu za električna vozila.

 
GLOBALNI TURISTIČKO-EKONOMSKI FORUM U OKTOBRU U KINI - POZVANI I ZAINTERESOVANI IZ BIH
www.ekapija.com :: 20. 07. 2017

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavjestila je da je Centar za koordinaciju aktivnosti u oblasti turizma između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope uputio poziv zainteresiranim iz Bosne i Hercegovine da učestvuju na Globalnom turističko-ekonomskom forumu 2017 koji će se održati 16. i 17. oktobra 2017. godine u Makau, Kina.

Navedeni događaj ima za cilj održivi razvoj globalne turističke industrije sa fokusom na Kinu i od 2012. godine uspješno organizuje sastanke i susrete zainteresovanih strana iz javnog i privatnog sektora iz cijelog svijeta da u Kini predstave svoje turističku ponudu, ostvare mogućnosti saradnje i investicija u oblasti turizma.

Više detalja možete pogledati OVDJE.

 
TOPLANE SARAJEVO GRADE NOVU KOTLOVNICU, SLANJE PONUDA NA TENDER DO 10. AVGUSTA
www.ekapija.com :: 20. 07. 2017

KJKP Toplane Sarajevo objavile su tender za izgradnju nove kotlovnice. Nova kotlovnica nalazila bi se na teritoriji općine Novi Grad, Alipašin most.

Kako je navedeno u tekstu tendera, predviđeno je da ugovor o gradnji traje 150 dana.

Rok za prijem ponuda 10. avgust, a više detalja možete pogledati OVDJE.

 
VIJETNAMSKI CONSTRUCTION CORPORATION šALJE ZVANIČNU PONUDU ZA KUPOVINU BIJELJINSKE šEĆERANE
www.ekapija.com :: 19. 07. 2017

Predstavnici kompanije Construction corporation iz Vijetnama poslaće do kraja iduće sedmice zvaničnu ponudu za kupovinu bijeljinske šećerane, koja je u stečaju.

Ovo je ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevi Mirjaniću na današnjem sastanku u Banjaluci saopštio generalni direktor vijetnamske firme Li Hu Viet Duk.

Eksperti vijetnamske firme su prethodnih nekoliko dana bili u obilasku bijeljinske Fabrike šećera, za koju su zainteresovani već duže vrijeme i o čijem preuzimanju su sa ministrom Mirjanićem razgovarali u martu ove godine, nakon koje su poslali pismo namjere Vladi Republike Srpske.

Vijetnamska kompanija nudi zadržavanje proizvodnje šećera uz proširenje kapaciteta, kao i zadržavanje radnih mjesta postojećim radnicima, te investicije u modernizaciju fabrike, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede RS.

 
USKORO POČETAK IZGRADNJE PRVE TRANSVERZALE - RASPISAN TENDER ZA PODDIONICU RONDO BARE-TUNEL KOBILJA GLAVA
www.ekapija.com :: 19. 07. 2017

Direkcija za puteve KS raspisala je tender za izvođenje radova na realizaciji prve faze izgradnje Prve transverzale, za poddionicu Rondo Bare-tunel Kobilja Glava, dužine 1,1 kilometar.

- Radi se o središnjoj dionici trase, a početak izgradnje se očekuje nakon provođenja i završetka postupka javne nabavke i ispunjenja svih zakonski propisanih uslova - istakli su nedavno za medije iz Direkcije za puteve KS.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 12 mil KM.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, trajanje okvirnog sporazuma je 4 godine.

Rok za prijem ponuda je 6. septembar 2017. godine, a za više informacija o tenderu pogledajte link.

Podsjećamo, projekt izgradnje sarajevske Prve transverzale na dionici od Kranjčevićeve ulice na Marijin-Dvoru preko Velešića, Kobilje Glave pa do Hotonja, najavljivan je prije više od 10 godina.

Za izgradnju ove transverzale još nije otvoreno nijedno gradilište, a kako su rekli iz Direkcije za puteve KS, za realizaciju ostalih dionica čeka se na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te osiguravanje finansija.

 
SAUDIJSKA ARABIJA DAJE 46,5 MIL KM ZA MODERNIZACIJU ZDRAVSTVENIH USTANOVA U HNK I KAPITALNE INVESTICIJE U SARAJEVU
www.ekapija.com :: 19. 07. 2017

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha koji ga je obavijestio da je Saudijski fond za razvitak odobrio finansiranje dva važna projekta u BiH.

Odbor Saudijskog fonda odobrio je projekt "Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko-neretvanskog kantona" u vrijednosti oko 33 mil KM, dok će 13,5 mil KM biti odobreno za "Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo".

Odluka Odbora Saudijskog fonda prvi je korak u realizaciji ovih projekata, a na institucijama vlasti je da dalje završe propisane procedure kako bi sredstva bila dostavljena za namjenu koja je odobrena.

 
NAJPOVOLJNIJU PONUDU ZA PODDDIONICU POČITELJ-ZVIROVIĆI POSLAO AZERBEJDžANSKO-KINESKI KONZORCIJUM
www.ekapija.com :: 19. 07. 2017

Azerbejdžansko-kineski konzorcij Azvirt Limited Liability Company i Power Construction Corporation of China Ltd predao je najpovoljniju ponudu za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići na Koridoru 5C.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio direktor Javnog poduzeća Autoceste FBiH Adnan Terzić.

U sjedištu Autocesta FBiH u Mostaru otvorene su pristigle ponude, nakon čega je tenderska komisija detaljno provjerila pristiglu dokumentaciju, a uslijedit će odabir izvođača radova sa kojim će biti potpisan ugovor.

 
PIVARA TUZLA PUSTILA U RAD LINIJU ZA PET PROGRAM, INVESTICIJA VRIJEDNA 2,5 MIL KM
www.ekapija.com :: 19. 07. 2017

Nakon proširenja i asfaltiranja kruga kompanije, rekonstrukcije dijela proizvodnog objekta, ugradnjom modernijeg i kapacitetom većeg rezervoara za CO2, danas je Pivara Tuzla pustila u pogon najsavremeniju liniju za PET program, čija je vrijednost više od 2,5 mil KM, prenio je Klix.

U prvom kvartalu ove godine kroz svoj investicijski ciklus Pivara Tuzla je utrošila više od 500.000 KM, a do kraja ove godine predviđena je realizacija projekata u iznosu većem od 5 mil KM.

- S ponosom mogu reći da je stanica za CO2 najsavremenija u BiH i ispunjava sve standarde Evropske unije. S druge strane, imamo i najsavremeniju opremu pomoću koje se radi kompletna linija kada je riječ o PET programu. Tu se pakuju svi proizvodi, od piva, preko mineralne vode do sokova različitih okusa. Također, tu se rade i proizvodi koji odlaze van granica BiH - rekao je direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović.


 

Rezultati 0 - 10 od 7455 [SLEDEĆA STRANA][POSLEDNJA STRANA]
 
 

Nazad